Thursday, March 31, 2011

Slot Akasia TV3: Cinta Antara Kita

Drama Cinta Antara Kita ni dah start on 28 Mac 2011. Hari ni dah hari ke-4. Empat-empat hari aku dok tercongok tunggu drama ni. Aku dah cari sinopsis tapi tak ada yang lengkap. Masa dengar lagu tema dia pon, dah berdesup.. hahaha.. Layan dulu montaj. Makin hari tengok, makin suspen, makin aku tertanya-tanya.


Tak terbayang aku, parents kita sendiri benci kat kita.




Oh ya, drama ni dibintangi oleh ramai pelakon hebat. Antaranya Puteri Sarah Liana, Elizad Sharifudin, Zain Hamid, Azizah Mahzan, Dato Jalaludin Hassan, Dynas Mokhtar, Hairi Othman, Khaty Fauziah, Watie Sadali, Jehan Miskin, Norish Karman, Hamidah Wahab, Shakilla Khoriri, Aqram Dinzly dan ramai lagi.


Kalau sapa nak tengok, Isnin - Khamis, 7.00 malam di TV3.


Untuk yang terlepas tengok episod lepas, boleh download kat sini - Download Cinta Antara Kita.

REDMINIBEE CONTEST


Click banner to join.


Tarikh tutup: 9 April 2011


Soalan-soalan yang WAJIB dijawab.


1. Cuba bayangkan jika korg tersesat di dalam sebuah hutan tebal seorg diri,tiba2 korg ternampak sebuah rumah usang 2 tingkat,korg nak masuk ke dalam rumah tue @ hanya meneruskan perjalanan mencari jalan keluar dari hutan tebal tue.?KENAPA.?

Aku teruskan aje perjalanan sebab aku ni stok penakut. Kalau dah rumah tu usang lagi la macam-macam aku dok pikir, pikir jumpa nenek kebayan la, hantu la, anaconda la. ish ish. 


2. Antara KAMBING/LEMBU/BADAK@UNTA,yg mana paling comel bagi korg.?KENAPA.?

KAMBING. sebab? Cuba korang tengok pic bawah. HAHAHAHAHAHA. comel kan?



3. Bila korg keluar bershopping di shopping mall,korg akan serbu side mana dulu.?Kedai kasut.?Baju.?CD.?Buku2.?@ mungkin yg lain.?KENAPA.?

KEDAI KASUT. sebab nak cari size kasut lagi senang dari cari size baju. ;p


4. Jika diminta untuk mengira berapa helai rambut korg tue,korg nak kira ke x.?KENAPA.?

TAK NAK. sebab rambut gugur sejemput tu pon aku tak kira. MALAS dan TAK KUASA MAK. 


5. Jika diberi pilihan,antara PARIS HILTON/LINDSAY LOHAN @ BRITNEY SPEARS,korg nk tidur sebilik ngn sape.?ngeee~~~KENAPA.?

BRITNEY SPEARS sebab nak suruh dia menyanyi semua  lagu best dia. Konsert khas untuk aku.. KAHKAH.


6. Korg suka sgt cat bilik korg colour pe.?KENAPA.?

PURPLE LEMBUT. sebab aku suka purple lembut. hehehehe... bukan, sebab purple lembut tu melambangkan kelembutan jiwa wanitaku... auwwww.


7. Andai diberi 1 pulau indah untuk korg majukan,benda apa yg 1st korg nak bina kat pulau tue.?KENAPA.?

CHALET. sebab tempat tinggal tu penting kalau tak mana nak tidur weh... hehehe.


8.Insya-ALLAh,kalau de rezeki,korg nk anak brapa org.?KENAPA.?

4 ORANG. 2 lelaki, 2 perempuan. Yang sulung mesti lelaki sebab nak protect adik-adik. HAHAHA.Gila berangan. Bagi aku 4 orang tu, tak sikit sangat dan tak banyak sangat, sedang-sedang jeee...


9. Antara RUMAH DI TGH PULAU (cam rumah apek dlm aspalela tue) @ RUMAH DI TGH HUTAN (cam rumah tarzan tue),korg lebey suka yg ne.?KENAPA.?

Definitely RUMAH DI TGH PULAU. sebab aku ni suka pulau dan pencinta pantai sejati.


10. UPLOAD PHOTO UNIK KORG DI SINI.! ;D

This is my unique photo ;p 


Masa ni aku pergi Bangkok for business trip (kerja) dan masa tengah tunggu BTS (macam LRT), aku perasan stesen tu nama Siam. Sooo unik sebab aku ni kat Thailand (Siam), pastu ada pulak stesen BTS nama Siam...





Wednesday, March 30, 2011

Hadiah Percuma First Journey

Click banner to join.


Syarat untuk mendapat hadiah percuma:

1. Jadi follower blog first journey ( senang je sesape pun boleh buat ) sesape yang takde blog boleh juga,just create google akaun.
2.  Copy paste n3 ini dan letak banner ( excange banner ) kat sidebar atau mana-mana anda suka
3. Tag seberapa ramai kawan anda untuk join
4. Yang dan join sila tinggalkan jejak di bahagian komen supaya senang saya bw ok. 

Contest ini akan ditutup pada 15 April 2011 dan keputusannya akan diumunkan pada 18 April 2011.


Saya tag:

Daliya
Kak Efa
Kak Yana 
Soul
Ain Soul
Kak Fizah Ismail
Ceritera Lisa
Kak Chik (KC)
Liza Jermeng
Zarith
Dayah 
Fana
Eena
Kak Wan @ Aida
Madi @ Aed
Kak Ila Siapa Saya???
Mama Gee
Nurul Badiah Lai
Kak Mira Hot Family
Kak Kelly Walther
Kak Ayu Arjuna
Kak Eli
Mommy Pinky
Ms Red Ribbon

dan..

semua follower saya.. jemput join ye semua yg mana sudi..




Thursday, March 24, 2011

Cute Couple Contest

Click banner to join.


Contest: Cute Couple Contest

Tarikh Tutup: 26 April 2011


KAMI CUTE COUPLE..hahaha





Nak tag:

Daliya
Kak Efaa


Saturday, March 19, 2011

Congrats Pie. Awak Cantik Sangatttt...

Selamat menjadi tunang orang, Pie :)


Congrats tau. Sori sangat-sangat tak dapat hadir majlis tu. Lagipon rasanya majlis family-family je kan.. Insya Allah, kahwin nanti jemput tau. Kalau tak de aral melintang, saya pergi.



Pic taken from Pie's fb

Awak cantik sangat hari tu, Pie.


Saya doakan jodoh awak dengan Fairuz kuat dan berkekalan sehingga ke akhir hayat.. Aminnn..


P.S: Pie ni pandai mekap tau. Boleh terjah her blog kat sini.

Thursday, March 17, 2011

Better Together: ILuvBag Inc, Bags, Shoes and ...

Sekarang ni banyak gila kedai-kedai online kat internet kan. Dulu kalau nak cari kedai online paling glamour pon mesti kat ebay. Sekarang tak lagi. blog shop merata-rata sekarang. Shopping sekarang hanya di hujung jari, semudah makan kacang je ;p


Jom aku share satu blog shop yang selalu aku jenguk.





ILuvBag Inc ini dipunyai oleh Datin Ummi but mostly running by her niece, Kak Siti Hajar.


Di blog shop ni, korang boleh cari pelbagai authentic designer handbags, shoes, sunglasses, watches dan macam-macam la lagi pada harga yang sangat berpatutan. Kenapa nak bayar lebih, kalau korang semua boleh dapat barang branded pada harga yang berpatutan. Ye takkk? Jangan risau, semua barang yang dijual adalah ORIGINAL. 


Antara yang best kat ILuvBag ni, korang boleh buat pre-order pelbagai jenama international macam Coach, Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Hermes, Bally, TopShop dan macam-macam lagi. Boleh cakap, almost jenama-jenama hebat boleh dicari di ILuvBag tau. email or sms je, korang akan dapat reply as soon as possible.


Dan yang terbaru, ILuvBag masuk paper. Metro Ahad lagi. Cerita pasal kasut Frollic yang cun tu. kasut ni murah je, tak percaya? Sila la check sendiri ;p





My choice (s) :)






Sebenarnya, banyak gila beg cantik-cantik. Rasa nak semua je.. hehehe.. Apa kata korang terjah sendiri ILuvBag Inc.



Oh ya, sunglasses pon ada.








Dan lagi senang, owner blog shop ni siap letak label range harga contoh: range harga RM1000-RM1500, RM500-RM1000, RM2000-RM3000.. memang senang nak search. Tak de la korang buang masa mencari within budget korang.


Sebelum korang pre order or nak book, make sure korang baca term and conditions, do's and dont's ILuvBag Inc dulu ya :)




Tunggu apa lagi, jom explore ILuvBag Inc. kot-kot ada yang berkenan.



Everyday Sale @ ILuvBag Inc

pic taken from google.

Friendster Album Part 5 - Last part, My Convocation Day ;)

Ini last part for pic-pic yang ada dalam friendster aku. Dah tengok ke part 1, part 2, part 3 dan part 4?


Tarikh aku konvo ialah 6 Ogos 2008. The best part is Raja Nazrin sendiri yang bagi scroll tu tapi takde pulak pic aku ambil scroll tu dalam friendster. So, tak boleh share la this time pic tu ;p















Kalau tak mampu bersedekah wang ringgit, ringankan tangan klik-klik.. hahaha...


Friendster Album Part 4 - UM 2007 (Third Year @ UM)

Part 1 - http://petaibududurian.blogspot.com/2011/03/friendster-account-album.html
Part 2 - http://petaibududurian.blogspot.com/2011/03/friendster-album-part-2-gengkamees.html
Part 3 - http://petaibududurian.blogspot.com/2011/03/friendster-album-part-3-tioman-2008.html


Sekarang untuk friendster album part 4, let s share pic masa di UM. Pics ni masa lepas final exam 2007, graduation day 2007 dan Projek Menggapai Kinabalu kolej kediaman aku. Seperti sebelum ni, semua pic diambil dari friendster.







Almost of them dah kahwin. Malah ada yang dah jadi ibu. rindunyaaaa life masa study dulu...



Graduation Day 2007













Projek Menggapai Kinabalu 9 Feb - 14 Feb 2007












Kalau tak mampu bersedekah wang ringgit, ringankan tangan klik-klik.. hahaha...


Related Posts with Thumbnails