Sunday, January 29, 2012

Short Getaway - Melaka

Pagi semalam sambil2 lepak depan TV, aku cakap kat encik somi, jom pergi ke Melaka makan ikan bakar.


Then encik somi jawab "JOM!"


Apa lagi, terus bersiap la kan... hehehe...




















Pergi balik hari je. Bertolak dari KL pukul 3.30 petang, sampai Melaka 5.00 petang. Tu pon, singgah R&R Seremban isi minyak dan topup Touch & Go. Bertolak balik dalam pukul 11.50 mlm dari Melaka sampai KL pukul 1.15 pagi...


Minyak: RM50
Tol: RM16.50 x 2 (tak ingat amount sebenar tapi 16 something..)
Fridge magnet : RM10
Cencaluk sotong: RM10
Kerepek2, inang2: RM10 dapat 3...
Belacan bakar: RM3
Dinner @ Pengkalan Balak: RM63.80 (ikan siakap bakar, sotong celup tepung 2 ekor, kailan ikan masin, tomyam ayam, fresh oren, nescafe tarik, teh o ais, laichi kang)


Teringin nak pergi Pantai Klebang nak try coconut shake femes tu tapi tak sempatttt ;(

2 comments:

  1. sedak nyoooo....bilo la ak buleh kelik semenanjg sene nk g mana2...doa kat aku weh...

    ReplyDelete
  2. ***she is me***:

    takpo la yeh.. mu enjoy la puas2 dulu sana.. bumi sarawak tu luas.. lepas ni kalo de balik semenanjung, nak g plak payoh doh...

    apapon, aku doa ko mu semoga harapan hok tu akan termakbul...

    at least, mu bkn sorg2 sana..ada cik abe dan syafaati...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails