Showing posts with label Tupperware. Show all posts
Showing posts with label Tupperware. Show all posts

Wednesday, September 16, 2015

Haziq 6 bulan

Esok haziq dah 6 bulan.. 17/09/2015..



Gambar kabur.. tapi nak jugak letak sebagai kenangannnn.. ;p


Lama tak update cite kat sini.. bukan malas..
Tapi masa yang sangat mencemburui aku..
Busy dengan business pon ya jugak..
Sejak aku aktif (secara kecil-kecilan) buat business Tupperware ni, masa makin terhad..
Balik kerja lepas amek Haziq, layan dia kejap.. hilang segala penat tengok muka anak yg cute tu hihi..
Lepas Haziq tido, aku akan cepat pack barang Tupperware yang diorder untuk dipos..
Nak membungkus barang Tupperware ni take time jugak kalo kena barang yang besar-besar..
Kalo yang size sederhana dan kecik ok je cepat masa nak pack tu..
Kalo yang besar-besar, kena adjust elok-elok, cari kotak yang sesuai..
Tapi serius aku enjoy.. sebab aku suka Tupperware..

Ni free gift masa g annual event Tupperware..
Banyak kan.. ada aku simpan, ada aku jual balik hehe..


Alhamdulillah, most of Tupperware product kat rumah aku ni, aku dapat free..
Hasil challenge yang HQ bagi, BCO (stokis) bagi, upline bagi dan pelbagai hadiah dari event yang pernah aku join.. selalu jugak aku menang lucky draw..


Sekarang ni aku tengah prepare bubur nasi untuk Haziq.. siang tadi aku dah buat puree apple..
Dah siap buat stok dah pon..
Kena banyak bertanya lagi aku bab masak makanan anak ni..
Aku suka jugak google tapi at the same time aku tanya gak kawan or family yang lebih berpengalaman..
Yang mana aku rasa senang dan memudahkan aku, aku dahulukan..
Yang mana aku rasa merumitkan aku, aku kemudiankan..
Yang mana aku patut dahulukan walaupon susah, aku cuba buat yang terbaik..
Takde ibu yang taknak yang terbaik untuk anak sendiri kan..


Semalam aku pergi cucuk Haziq untuk yang 5 bulan punya..
Terlewat dari appointment asal sebab department aku kena audit..
Banyak nak kena prepare document..
Misi kat klinik tanya aku nak terus cucuk yang 6 bulan ke?
Aku tanya ada effect yang tak elok tak? --- apa punya soalan la.. haha.. kalo ada bad effect, mestila misi tu tak tanya kan hahaha..
Tapi being a mom, perasaan nak tau tu lebih tinggi dari memikirkan soalan yang bakal ditanya tu soalan 'bodoh' ke atau soalan 'bangang'.. lantak pi la kan.. janji puas hati! :)


Aku ok je nak cucuk 2 jarum terus.. tapi papa Haziq ni macam tak nak..hihi
Tapi sebab aku dah jawab awal2, ok misi cucuk 2 terus la.. dia pasrah... hihi..
Rupanya risau anak demam.. dia plak yang risau lebih kan..
Alhamdulillah Haziq ok je.. aktif dan tak demam..


Perkembangan Haziq sekarang..
- berat 6.3kg, tinggi 63cm..
- dah pandai merangkak...
- dah pandai berdiri dah.. kalo dapat tempat berpaut cepat je nak berdiri.. quite fast untuk umur dia.. tapi mungkin Haziq ni ringan kottt..
- dah pandai nak ikut orang.. kaki jalan ni.. hahaha..





Haziq bersama Pok Din..
selamat bertugas ye Pok Din.. 


Monday, August 25, 2014

Apa khabar semua???

Lama aku menghilangkan korang..
Ada ke yang mencari aku? hahaha.. poyo je aku ni kan..
Bila aku login nuffnang, ada je orang singgah.. dan earning nuffnang aku pon dah boleh cashout.. poyo lagi hahaha..


Aku tak ke mana pon.. Tapi busy la jugak..
Busy dengan business kecil-kecilan aku..
Sekali sekala aku promote jugak kat blog ni.. ada jugak kat facebook dan instagram..
Business apa lagi.. Tupperware dan powerbank Pineng..
Awal-awal aku bergiat dalam dua business ni memang aku kelam kabut skit..
Dengan nak amek order, siapkan order, packing semua..
Kiranya lepas balik kerja, bermula la rutin aku sebagai businesswoman.. poyo jek panggil businesswoman.. hahaha.. tapi nak panggil apa lagi..
Business ni walaupon kecil-kecilan tapi Alhamdulillah telah mencari sebahagian rezeki aku dan Apis..
Mungkin sesetengah orang mengeji atau sekadar melontar kata-kata kurang manis..

"Ko jual tupperware? Boleh 'hidup' ke business tu?"
Nada tu dah ala-ala concern tapi ada sedikit unsur menyindir..


Aku siap create page untuk business Tupperware aku ni..
Jemputla singgah ye korang..


Setakat ni aku enjoy je dengan business ni..
Yes, untungnya tak sehebat buat business Shaklee or MLM lain..
Yes, jual tupperware bunyi macam takde class uols.. hahaha..
Tapi aku rasa enjoy je.. Takde rasa tertekan..
Apa salahnya kalau aku buat Tupperware ni sebagai side income aku since aku dah terjatuh cinta nga produk-produk Tupperware kan.. rasanya ramai je orang suka Tupperware..
Sambil-sambil aku beli untuk aku, apa salahnya aku jual sama..
Kadang-kadang aku tak payah beli, dapat free sebab kadang-kadang order yang aku dapat membenarkan aku dapat free sesetengah barang.. Atau dapat harga istimewa.. banyak jimat apa..
Bagi aku, janji hati kita suka dan enjoy kan.. lagipon apa yang aku buat tak salah pon.. walaupon low class di mata sesetengah orang..


Macam business powerbank pulak.. aku tolong adik aku je awalnya.. setakat makan komisen je..
Tapi sekarang aku dah take over terus business tu dari dia..
Sebabnya, dia dah tak minat.. dia sekarang main business emas plak.. Katanya untung berlipat kali ganda..
Dah tu untung jual powerbank dah banyak boleh buat business lain plak..
Aku ni baru nak bertatih.. baru nak cari duit sikit buat simpanan kan..
So far, business powerbank ni memang memberangsangkan..
Ada hari tak sampai tak cukup tangan nak melayan..
Nak reply whatsapp, pm kat facebook..
Tapi ada jugak hari yang senyap sunyi.. tapi jarang sangat la..
Lepas dapat order, kena siapkan order, packing..
Esok kena ke pejabat pos..
So far, aku boleh manage lagi..
Tapi ada gak hari yang aku tak sempat nak pos, aku minta tolong Apis..
Aku jual powerbank jenama Pineng je..
Kalau ada yang berminat boleh pergi terjah page aku ni..


Borong Pineng Powerbank MURAH


Kalau berminat leh pm aku atau whatsapp.. ada no tel kat page tu.. sempat promote haha


Tu je dulu aku nak share nga korang..
Insya Allah aku ada berita gembira yang nak share nga korang..
Banyak cite tapi tak tau nak cite yang mana dulu.. tersimpan je dalam draft..
Apapon aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA.. harapnya tak terlambat lagi kan..
MAAF dan AMPUN dari kami berdua kalau selama aku menulis ada perkataan dan ayat yang mengguris hati korang yang membacanya..
Aku doakan koramng semua bahagia sokmo.. happy sokmo.. walaupon tak pernah bersua muka..
tapi rasanya ikatan di alam maya ni pon kuat juga kan..


Terimalah sekeping gambar raya dari aku sekeluarga masa raya lepas..







Saturday, June 21, 2014

Tupperware: Rice Dispenser Promo

* Valid from today until 30 June 2014 only *




SMS/Whatsapp 0199593125 (Syima)


**********


Saturday, May 31, 2014

Air Asia & Tupperware...

Salam uols.

Janji nak update belum tertunai hehe..
Takde masa nak mengarang. Tapi yang ni share juga sebab aku tau ada beberapa peminat kaki jalan yang selalu travel guna Air Asia selaku jenguk sini nak tau pasal sale Air Asia.
So korang stay tune tak lama lagi Air Asia nak buat sale FREE SEATS.
Dah boleh belek kalendar, tengok date apa nak jalan-jalan.



Lagi satu aku nak promote skit la. Kot-kot yang singgah sini suka beli tupperware, suka belek tupperware, atau yang ada keinginan nak try buat business tupperware, boleh contact aku ok.
Especially untuk suri-suri rumah tu, sambil korang dok online, apa salahnya buat business sampingan.. dengan jual tupperware. Kalau selama ni kita setakat beli je, apa salahnya tolong jual.. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih.. Bukan paksaan ye ni.. kot-kot yang ada tersinggah kat blog ni ada angan-angan nak cuba buat bisness, apa kata cuba bisness tupperware ni.. modal permulaan just modal join ahli.. Dengan dok rumah, online.. korang boleh jana pendapatan..
Kalau minat, boleh sms/whatsapp 0199593125 (syima).




Lagi satu kalau korang tengok pakej A dan B tu.. beza dia, pakej A ada Treasure Box Set. 
Pakej A ni hanya rm280. Kelebihan dia korang dapat macam-macam barang tupperware macam dalam gambar tu dengan harga tentunya murah dan berbaloi.
Dan treasure box ni hanya special dijual untuk nak join ahli - sama ada nak join ahli baru atau yang dah drop ahli tu, nak rejoin, boleh beli set ni. 
Kalau beli tapi tak nak guna pon takpe, korang boleh jual balik secara loose, insya Allah boleh dapat balik dalam rm500++ 



Set biskut raya.. 
RM145 
Beli 2 set RM275 sahaja 
(boleh bayar 2 kali kalo nak)
Nak order, sms/whatsapp 019-9593125 ok :):)



Monday, May 19, 2014

Moving Forward...

Salam korang...

Serius lama giler tak bercerita kat sini.
Sejak ada smartphone baru (bukan nak berlagak ok), semua benda di hujung jari je.
Ketagih aku nak belek facebook, instagram kat telepon je.
Sebelum ni bukan tak boleh, tapi sebab telepon baru ni screen besar lagi syok la.
Terus dunia internet aku beralih kat telepon, laptop kupandang sepi haha.
Tapi kalau nak menulis panjang, tetap syok menulis kat blog kan.
Nak tulis panjang-panjang kat facebook, macam tak best. Kat blog jugak best :)
Nak update blog guna telepon macam malas plak.


Sepanjang kehilangan aku dekat 3 minggu ni, aku tak ke mana pon..
Akhir bulan 4 aritu aku ada balik kampung. Balik sekejap je sebab nak balik tengok anak sedara.
Adik aku dapat baby boy, adik Apis pon dapat anak lagi, baby boy jugak.
Masa balik tu, sempat la pergi shopping kat sempadan Thai-Malaysia, Takbai.
Kalau Golok dekat dengan Rantau Panjang, Takbai ni dekat dengan Tumpat..
Nanti aku share cite pergi Takbai tu nanti-nanti ye..
Tak sampai seminggu balik KL, kami balik sekali lagi kampung cuti Hari Buruh tu..
Makcik Apis (aku panggil Umi/Mi) kena tahan kat wad sebab sakit buah pinggang yang agak teruk jugak. Makan tak lalu, tido pon tak lena. Kesian sangat badan pon tak bermaya. Alhamdulillah, sebelum balik KL semula, Ummi dah boleh discharge. Sekarang keadaan Ummi dah makin ok, cuma cepat letih la sebab Ummi ada penyakit kencing manis jugak.


Nah seketul gambar masa pergi Takbai.

 Tapi ni gambar masa naik feri nak balik Malaysia dah hehehe..


Dalam masa yang sama jugak, aku tengah aktif (secara kecil-kecilan je) buat bisness.
Ada la 3-4 jenis bisness aku buat sekarang. Buat dari rumah je.
Sambil-sambil nak tambah duit saku, sambil-sambil berkawan, sambil-sambil cari peluang hehe.
Tu pon salah satu sebab kenapa aku busy takde masa nak buka blog sendiri haha.
Keje kat opis pon tak pernah kurang. Apis pon sama busy.
Tahun ni takde plan nak ke mana-mana lagi. Harap-harap lepas raya boleh la pergi berjalan nak dok rilek dan hilangkan penat. So sekarang jom pulun hahaha.



Murtabak frozen
Satu paket ada 3 biji. 
Satu paket rm10.
Comes with pencicah jeruk bawang.
Saiz murtabak, saiz normal yang macam dijual kat pasar-pasar malam tu..
Kalau nak order boleh la sms/whatsapp 0199593125.
Penghantaran sekitar Shah Alam.
Kalau yang di sekitar Lembah Klang, order 10 paket ke atas baru kami hantar ye..



Raya Cake Gift Set.
Satu set ada:
1. Small Goody Box (2) with cariolier
2. Red velvet cake
3. Premium mocha cake.

RM59.00 sahaja.
Pre-order dibuka sekarang
Promosi sekarang sehingga 31 Mei 2014
BUY 4 SET FREE 1 SET.
Start 1 Jun 2014
BUY 5 SET FREE 1 SET
So kalau nak pre-order dulu pon boleh, nak bayar kemudian takpe, tunggu gaji ke.. just sms/whatsapp me ok ye uols. Semua boleh bawak berbincang, don't worry.

Kalau sudi, jom like page Tupperware aku ye uols.


Ok, satu lagi bisness aku buat ialah jual PINENG POWERBANK.
Ni original Pineng ya.


Selain model kat atas, ada jugak model PN-999 dan PN-913..


Tu la sedikit sebanyak bisness aku buat sekarang.
Support aku ye uols haha. Taknak beli takpe, janji korang cuci-cuci mata dulu.. Kalau sudi, promote la kat kawan-kawan ok.


Nanti aku cite lagi ye. Nak cite pasal produk kopi plak. Banyak ni nak cite tapi takde masa ni haha.
Ok nanti cite pasal shopping kat Takbai dulu.


*IKLAN*
----------------------------------------------------------------------------





Monday, April 14, 2014

UJIAN, TUPPERWARE DAN DIET ATKINS.

Salam korang.

Tajuk tu aku hentam je haha. Lepas siap post baru pikir tajuk so jadila macam tu.
Ingat lagi cite aku pasal IUI kat sini?
Setelah lebih 2 weeks after buat IUI tu,
akhirnya cik 'P' datang jugak.
#pasrah #redha #sebak
Maknanya IUI aku tak berjaya.
Hanya Allah yang lebih mengetahui segala-galanya.
Kami redha dan kami cuba bermuhasabah diri.
Cuba sedaya upaya sedapkan hati.
Mungkin kita rasa ujian Allah cukup berat untuk kita tanggung, tapi kita lupa kekuasaan Allah dan ujian orang-orang di sekeliling kita. Hanya Allah yang tahu apa yang terbaik untuk kita.


Baru-baru ni, kawan Apis yang baru kahwin tak sampai 1 tahun, suami dia meninggal sebab heart attack. Diorang baru 100 hari dapat tinggal bersama sebab sebelum tu diorang PJJ.
Kesian sangat sebab semuanya berlaku dengan tiba-tiba je. Suami dia memang sihat selama ni.
Tapi siapa la kita untuk menidakkan takdir Allah. Serius aku menangis baca segala status yang dia tulis kat fb dia. Banyak gak dia share. Besar gila ujian Allah kat dia. Semoga dia tabah.
Disebabkan kehilangan ini, boleh kata 360 degree hidup dia berubah.


credit to her fb. berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul :((


Setiap orang cukup bertuah dikurniakan keluarga yang bahagia dan lengkap.
Ada parents yang sentiasa ambil berat, ada adik beradik yang saling menyayangi dan membantu.
Ada suami yang sentiasa di sisi dan sentiasa bagi full support.
Ada family in law yang sporting dan macam family sendiri.
Ada kerja yang bagus dan kita enjoy dengan kerja kita tu.
Tapi kita sedar ke, tak semua orang bertuah macam kita?
So bersyukurla dengan apa yang ada. 
Paling penting, HARGAILAH mereka selayaknya.
So aku sentiasa positifkan diri aku. 
Tak salah nak sedih, tapi jangan sampai kita terpesong sampai kita lupa urusan dan kekuasaan Allah.
Dan tak salah kita nak berbangga dengan apa yang kita ada tapi jangan sampai jatuh riak dan takbur.


Ok kita lupakan kejap cite-cite sedih ni.
Tapi bagi aku la, cite-cite sedih la semua yang menjadi tunjang kepada aku untuk terus bersemangat nak betulkan diri, tak mudah pikir negatif semua.
Aku jadi lebih 'open minded' dan berpikir lebih positif.


Oklah jom aku share kegilaan aku sekarang.
Bukan kegilaan la, more to minat la kot haha.
Aku minat TUPPERWARE hahaha.
Orang lain dah lama minat, dah bertingket-tingket koleksi tapi aku? Baru nak berjinak-jinak haha.
Sebenarnya semuanya kebetulan je.
Ada aku cite kat sini pasal minat yang satu ni.
So dah alang-alang aku pergi stokis beli koleksi sendiri, ada amek la order skit-skit untuk kawan-kawan opis. 

Ni antara order yang aku dapat. Sorry la uols tak tersusun haha.
Hot selling, botol air - eco bottle dan fridge water bottle. Memang selling fast dan asyik repeat order.
Paling syok, jiran-jiran aku pon siap order. Apis siap gelak-gelak tengok aku dok layan jiran aku kalut tanya ni berapa tu berapa. Bukan seorang dua ye. Kat area rumah aku ni, ada satu port geng-geng makcik- makcik lepak petang-petang. Semua tu kebetulan je sebab one day diorang tertengok aku bawa barang-barang Tupperware ni kawan opis order. Alhamdulillah rezeki la.
Aku menjual pon suka-suka je, sebab dari dulu aku memang suka bisnes ni. 
Tapi kalo ada yang nak order ke, nak jadi ahli ke, memang aku alu-alukan.
Sambil aku membeli untuk koleksi sendiri, apa salahnya aku amek order kan.


Ni treasure box.
Treasure box ada tak lengkap satu benda dish wash yang 800ml tu.
Dah terjual kat budak opis dia nak beli so aku jual terus la. Lupa nak snap awal-awal.
Alah, nak tau rupa google je.
Treasure box ni special untuk penyertaan ahli baru.
Harga dia rm280, free membership + starter kit, worth rm363.90.
Kalau tak nak yang rm280 ni, boleh join ahli dengan rm70 sahaja dapat starter kit.


Aku promote ni semua aku tak paksa uols beli pon. Tapi kalo ada yang sudi, order la nga aku haha. 
Kalo ada yang nak beli, boleh la roger, kalo taknak setakat cuci mata apa salahnya haha.
Suka aku tengok koleksi Tupperware colorful. 
Iman pon kena tebal tengok semua ni haha. 


Dan dengan keputusan IUI aku yang negatif, 
dengan ini aku akan buat balik diet Atkins yang dah caca merba tu hehe.
Nasib baik tak naik pon berat, cuma maintain dan statik je la.
Semangat ni nak start balik dan cuba turunkan lagi 5kg.
Doakan aku ye uols. 
Kita akhiri post ini dengan menu cheat aku hahaha.


Lamb Kabsa @ D' Arab Cafe, Masjid Negeri, Shah Alam.




Tuesday, April 8, 2014

Katalog Tupperware Dari 1 April - 10 Mei 2014. SILA ORDER OK :);)

Salam korang,

Ada permintaan supaya aku share barang-barang Tupperware kat sini.
Yang aku share ni from latest catalogue, 1 April hingga 10 Mei 2014.
Tapi tak semua la aku rajin nak amek gambar, mana yang hot selling je aku letak.
Kalau berminat, email me at w.syima@gmail.com or sms/whatsapp me 0199593125 ok.


Purple Turbo Chopper.
Dulu aku pernah menang contest, tapi yang color merah.
Retail price: RM135
Selling price: RM115 including postage.


Freeze Set (7pcs)
Aku pon ada beli 1 set macam ni, memang berbaloi.
Retail price: RM199.90
Selling price: RM135 including postage.


Fridge Water Bottle 2L
Retail price: RM170 1 set (4)
Selling price: RM138 inc postage
Kalau beli 1, RM35


Snowflake Square Round Set (6pcs)
Retail price: RM127.20
Selling price: RM110 including postage.

Snowflake Medium Square Round (4) 800 ml
Retail price: RM90
Selling price: RM80 including postage.



Snowflake Double Square Round (4) 1.3L
Retail price: RM110
Selling price: RM95 including postage.


Snowflake Square Round (4) 400ml
Retail price: RM66
Selling price: RM60 including postage



High Handolier with Pouch 1.5L
Retail price: RM56.50
Selling price: RM50 including postage

Thirstquake Tumbler with Pouch 900ml
Retail price: RM40.90
Selling price: RM38 including postage.



Thirstbreak Tumblers (4) 470ml
Retail price: RM55.40
Selling price: RM50 including postage.



Beverage Buddy 2L - Green color
Retail price: RM41.80
Selling price: RM37 including postage.



Eco Bottle Flip Top (2) 1L
Retail price: RM54
Selling price: RM50 including postage.

Eco Bottle (2) 750ml
Retail price: RM45
Selling price: RM41 including postage

Eco Bottle Spring (2) 500ml
Retail price: RM34
Selling price: RM31 including postage

** Kalau ada yang nak 1 botol je pon boleh just inform ok.



Twinkle Giraffe Bag
Retail price: RM39
Selling price: RM15.90 excluding postage.
Pls add RM10 for postage.



Large Stor N Pour (3) 650ml
Retail price: RM68.40
Selling price: RM62 including postage.



Salt N Spice Set (2) 500ml
Retail price: RM34.20
Selling price: RM31 including postage.



Rice Dispenser 10.5kg
Retail price: RM295
Selling price: RM240 including postage.



Outdoor Cooler 8.7L
Retail price: RM120
Selling price: RM82 including postage.



Candylicious Canister (3) 1.1L
Retail priceL RM82.80
Selling price: RM60 including postage.
* Nak beli 1 pcs pon boleh

Chicken Roll Set (4) 200g
Retail price: RM200.80
Selling price: RM170 including postage.



Citrus Bilberry Travel Set
Yang ni aku ada 2 set. 
Retail price: RM42.20
Selling price: RM13.50 excluding postage.
Pls add RM10 for postage.


Order la ye uols mana yang berkenan tu.
Apa-apa email me or sms/whatsapp ok :)


Saturday, April 5, 2014

Join Tupperware...

Salam korang,

Nak cite skit kat korang ni hahaha.
Dah boleh agak kan apa yang aku nak cite, cite apa lagi, sama macam tajuk la.
Cite pasal TUPPERWARE :):)


Aku join ahli ni dah lama sebenarnya. Dari tahun lepas.
Itupon sebab cousin Apis yang offer nak registerkan dan bayarkan sekali.
Semua dia settlekan. Masa tu aku ok je, tak kisah sebab aku bukan kena keluarkan duit pon.
Dia just nak bagi ada 'kaki' bawah group dia so dia registerkan aku.
Masa tu aku bukan minat sangat pon Tupperware.
Tak pernah aku beli barang-barang Tupperware ni.
Semua tupperware (yang tak berapa banyak sangat pon) yang ada kat rumah tu, semua hasil hadiah kawen dan hadiah contest.


Tapi tak tahu kenapa lately ni, tetiba timbul minat kat barang-barang Tupperware ni haha.
Semuanya sebab aku pergi rumah cousin aku (bukan cousin tadi), tengok koleksi Tupperware dia.
Masa tu dia buat kenduri sempena masuk rumah baru.
Tersusun cantik koleksi Tupperware dia dalam almari. PENUH ok.
Aku yang menengok pon rasa teruja haha.
Timbul la jugak minat skit. Cousin aku yang lain terjangkit sama minat tu.


Pastu, sebulan dua lepas ada kawan aku dok promote la barang Tupperware ni.
Suh aku join ahli. tapi dah aku dah join kan cuma tak pernah aku guna membership aku tu.
Setakat perhiasan je.
Sampai la minggu lepas aku tertengok bekas air purple Tupperware yang kawan aku promote tu.
Cantiknyaaaaa.. terus terpengaruh.

 
 Ini la dia, outdoor cooler, besar gak 8.7 liter. 


Terus minggu lepas aku pergi stokis Tupperware beli katalog, RM1 satu.
Dekat je rupanya stokis Tupperware ni dengan rumah aku.
Boleh la pergi cuci-cuci mata haha.
Esok tu saje pass katalog Tupperware tu kat opismate.
Rupanya diorang pon minat. Ada la 5-6 orang order.
Ala, aku bukan beria nak buat bisness pon. Saje suka-suka.
Aku bagi harga ahli je pon kat dorang. Cuma ada sesetengah barang aku dapat free, dan dapat beli murah sebab dari accumulate semua pembelian aku entitled dapat semua tu.
Syok la jugak hahaha.. Penyakit parah ni satu hal lak bila dah terminat ni hahaha.


Sila jamu mata hahaha ;)


freeze set. besar ok yang bekas bawah tu boleh letak ikan siakap. berbaloi :)
Pastu aku dapat 1 lagi free freezemate tu yang size besar 5.1 liter. lagi berbaloi ;)


 Aku beli fridge water bootle set ni, ada 4 ketul.
Yang ni aku share la nga member. Yang aku seketul je.
Aim set ni sebab dapat freezermate free yang 5.1 liter tu.


 Yang ni budak opis aku order. Ada banyak set gak la.
Aku pon berkenan tapi tunggu next time la hahaha.


Ni nama dia citrus bilberry travel set. 
Retail rm42.20, tapi aku dapat rm13.50. 
Dapat beli 2 sebab ni macam purchase with purchase.


 Ni semua hasil borong semalam hahaha.
Ni order member opis dan kawan dekat dekat Shah Alam ni.
Kalau ada sapa-sapa nak order dengan aku boleh je. Cuma kalau yang nak COD, area Shah Alam sahaja. 
Then, kalau nak pos, korang kena bear harga postage tu ye.
Pasal harga don't worry, special punya. Just email me at w.syima@gmail.com


Sunday, June 16, 2013

Hadiah Contest...

Malasnya nak menaip.. 


Banyak nak cite ni sebab lepas pergi utara hantar adik Syafiq masuk matriks kat Kuala Nerang, ada majlis kenduri kat Perak, pastu kenduri adik kat kampung, pastu kenduri adik kat Kuala Kedah belah lelaki.. penuh dan padat jadual aku sepanjang Mei dan Jun ye.. sekarang masa rilek-rilek dan dok rumah je sebab budget dah lari kuikui...


Sehingga mood rajin aku datang balik, aku nak share skit cite menang contest ye.. hahaha.. kenangan peribadi je.. kawan-kawan rapat dah paham sangat, cuma yang baru baca blog ni mesti kutuk aku nak show off ke apa kan.. 



menang cash rm200 dari Kuwait Finance House (M) Berhad.. 



Laptop sleeve dari movie The Host.. menang dari magazine GLAM tak salah aku, nama encik suami.. 
Notebook tu plak dari movie OZ The Great and Powerful.. yang ni menang dari magazine EH! katanya menang limited edition merchandise.. sekali datang notepad biasa je, seketul je pon.. bukan tak bersyukur tapi masa promote contest bukan main lagi... apapon, aku suka je hahaha..
sekarang ni aku banyak menang dari magazine je.. contest yang besar2 masih belum ada rezeki... masih mencuba.. harap2 ada la yang melekat kan.. hehehehe.. amin amin..




Produk Nugeno Men menang dari GLAM Lelaki, tapi nama aku ye... worth berapa tak ingat dah.. 




Ini kemenangan dari magazine Seri Dewi dan Keluarga..  first time menang produk Tupperware.. nama benda ni Turbo Chopper.. rasanya macam nak let go.. ada yang nak tak? aku tengok kat pamplet Tupperware worth RM129...




Voucher Neubodi worth RM368 dari GLAM also.. menang atas nama sepupu encik suami.. hehehe.. alhamdulillah, jimat duit beli bra nga panties kahkah..



ALDO promotion dari magazine juga.. kalau tak salah, magazine Female.. dapat sling bag, agak comel.. spek and notebook.. 


Ada lagi 2,3 hadiah masih menunggu...


Related Posts with Thumbnails