Monday, September 8, 2014

Rezeki yang Ditunggu-tunggu..

Aceceeeehhhh tajukk haha..
Tak tahu nak letak apa so lantak situ ok.
Aku pon macam tak tahu nak mula cite macam mana.
Gilerr lama aku peram cite ni sebab serba salah rasa nak share..
Tapi kat blog ni je la pon aku banyak share cite.. Kat FB or instagram aku malas. haha..
Sebab sini boleh membebel kan.. so haruslah update sini apa pon..




Insya Allah dengan IZIN-NYA, SyimaApis Junior akan melihat dunia..
Berkat doa family dan kawan-kawan semua.. 


Di hari yang penuh syahdu ini (ewahhh), sekadar berkongsi sesuatu yang indah..
Sesungguhnya aku dan Apis sangat-sangat bersyukur atas kurniaan yang tak ternilai ini..
Selama 4 tahun kami tertunggu-tunggu..
Tak dapat aku nak describe bila first time kami tahu berita ni..
Rasa tak tertahan-tahan air mata ni mengalir.. dan sampai saat aku menaip ni pon, air mata masih bergenang dan mengalir kat pipi..


Perasaan excited tu memang ada.. tipu la cakap tak teruja..
Tapi dalam masa yang sama, kami berserah kepada-NYA atas segala-galanya.
Rasanya perjalanan terlalu panjang..
Tiap detik aku dok pikir macam-macam..
Segala-galanya di tangan-NYA..
Kami hanya mampu menadah tangan, bermohon agar semua ini berakhir dengan baik, insya Allah..
Korang doakan aku dan Apis ok, and also our baby..
Sekarang aku dah 13 weeks.. terasa macam jauh lagi perjalanan.. 
Terima semua pada yang mendoakan kami..




12 comments:

  1. syimaaaaaa!!! Alhamdulillah..syukur syukur....Congrats....walau ape pon, U're a mom now...take good care of urself and the lil one dear...Semoga segala urusan dipermudah dan semoga selamat semuanya...Aku tumpang happy utk korang...Alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq beb.. doakan aku ye.. baby ni.. tq atas doa ko..

      Delete
  2. Replies
    1. tq sis.. and congrats to u too for baby no.3..

      Delete
  3. tania!!!!!..ramai mak moden skrg. boleh tny dieorg.haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq wes.. haha.. ye, ye.. aku selalu bertanya dan jugak stalk blog org.

      Delete
  4. Replies
    1. tq wess.. doakan aku dan baby dan semua selamat...

      Delete
  5. Assalamualaikum syima. terujanya sheila baca ni. Alhamdullilah. syima jaga diri baik2 tau yanggggg. patut lama tak update blog. heeeeee happy for you dear ~~~

    ReplyDelete
  6. saya first time baca blog awak hari ni.. hurm.. camne nk ckp ek.. saya da ada appointment utk buat HSG dan seterusnya buat IUI.. try search kat google jumpa entry awak pasal IUI dulu tu.. lepas baca entry tu saya tros follow semua entry selepas nya itu & tunggu entry pasal awak pregnant.. btw sebelum apa2 tahniah rezeki yg ditunggu2 ya.. hehe.. copy tajuk.. saya dah 5 tahun kahwin.. ini kali kedua buat HSG.. yg pertama sukses dan ternyata normal.. cuma IUI tu nerves sket sbb first time.. apa2 pon doakan saya ya.. semoga IUI saya sukses.. Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih ye sudi baca blog x seberapa ni.. saya doakan agar semuanya berjalan lancar ok.. yakinlah dengan izin Allah, insya Allah IUI awk akan berjaya.. jgn putus asa ok.. teruskan berdoa..first IUI saya pon x berjaya.. tapi rezeki melekat secara normal..

      Delete
    2. Alhamdulillah.. Amin.. T kasih.. rezeki ajal maut semua urusan Allah.. Tumpang gembira penantian awak akhirnya mendapat anak lelaki yg comel.. da bsr pon.. saya tawakkal & redha.. ini semua kehendak yg maha Esa..

      Delete

Related Posts with Thumbnails